15'inci Uluslararası MEB Robot Yarışması

08.09.2023 129

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 15'inci kez düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, Bursa'da başladı. Yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Amerika Birleşik Devletleri, Bosna Hersek, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Malezya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Ürdün ve Yunanistan gibi 18 farklı ülkeden takımlar katıldı. 2 bin 716 öğrencinin yer aldığı yarışmada 14 kategoride 4 bin 733 proje sunulacak. Öğrencilerinin eğitim süreçlerinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilmeleri amaçlanan Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın ödül töreni ise 9 Eylül'de yapılacak olup Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alan öğrencilerimiz ve Billişim Teknolojileri alan öğrencilerimiz yarışmaya katılım sağladılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

08-09-2023

Kaynak: ulusal basın