Okul Kurum Kültürü -Renkli Öğretmen Önlükleri

Okul Kurum Kültürü -Renkli Öğretmen Önlükleri

20.12.2023 110

Bir okulun kültürü, o okulda görev yapan insanlar arasındaki etkileşimlerin niteliğini belirler. Güçlü bir kültürde, o okulun öğretmenleri ve diğer tüm çalışanları arasında birbiriyle örtüşen ve birbirine destekleyen etkileşimler vardır. Öncelikle kurumun kendine has karakteri –orada başarılı olmanın neyi gerektirdiği– hakkındaki bilgi, oldukça yaygın ve güçlendirilmiştir. Sadece okulun müdürü değil idareciler ve öğretmenler de o okulda başarının nasıl yakalandığı ve okulun bu başarıya nasıl katkıda bulunduğu konusunda bilgilidir ve bu bilgiyi öğrencilerine sıklıkla açıklarlar. Böylece kültür paylaşılan, hissedilen ve günlük hayatı şekillendiren bir etki yaratır. Zayıf bir okul kültüründe bu iletişim ya hiç kurulmaz ya da herkes farklı şeyler söyler. Bu nedenle de çocukların -ve okula yeni katılan öğretmenlerin- kurumun kültürünü öğrenmesini zorlaştırır. Sonuç olarak kurumun karakteri çok belirgin değildir ve kuruma yönelik adanmışlık seyrek görülür.

Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Türk Eğitim tarihinin yüzyılında öğrencileri , velileri ve öğretmenleri ile anlamlı vizyon geliştirmeyi hedeflemek için işbirliği çalışmalarımız devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN öncülüğünde ilham alarak  bu kapsamda renkli önlük ve yaka kartı uygulamasına geçilmiş olup ; Öğrencilere de okula aidiyet duygusu ile bağ kurma hedeflenmiştir.


20-12-202320-12-202320-12-202320-12-2023

Kaynak: https://egitimkolektifi.com/iyibirokulkulturununeolusturur/

İLETİŞİM

Adres:
MERKEZEFENDİ MAH. MEVLEVİHANE CAD. ISTANBUL TICARET ODASI MESLEK VE TEKNIK ANADOLU LISESI SİTESİ NO 20/1 İÇ KAPI NO 1 ZEYTİNBURNU / İSTANBUL


Telefon
(212) 547 4060


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın